Поділитись:

Telegram повністю переписали: попереджають про збої

Четвер, 20 вересня 2018, 17:14
Telegram повністю переписали: попереджають про збої
Месенджер вийде в новій версії, повністю переписаний на мові програмування Swift.

Про це повідомив засновник Telegram Павло Дуров, – інформує Еспресо.

"Останні пару років ми спокійно розбудовуємо Telegram для iOS з нуля за допомогою Swift – мови програмування, яку Apple представила як швидшу альтернативу Objective C", – написав він.

Дуров запевнив, що вертикальна версія Telegram матиме точно такий вигляд, як і стара, але буде "більш швидкою, гладкою і "їстиме" менше заряду акумулятора", ніж старий Telegram.

Розробник зазначив, що нова версія месенджера була доступна для всіх ще з січня під назвою "Telegram X". Тисячі користувачів тестували її і ділилися своїми відгуками, і завдяки цього співробітники компанії змогли "відполірувати" додаток.

"Незважаючи на те, що ми все ще робимо деякі останні штрихи, схоже, що нова Telegram готова до відправки кожному користувачеві Telegram на iOS", – пише Дуров.

Додаток Telegram оновиться за замовчуванням до версії на Swift у найближчі кілька тижнів.

"В результаті Telegram стане швидшим і ефективнішим. Оскільки він буде спиратися на абсолютно нову базу коду, можуть виникнути деякі незначні помилки і збої, але вони будуть швидко виправлені", – додає Дуров.

Ця зміна зробить Telegram найпопулярнішим додатком для обміну повідомленнями, написаним повністю на Swift.

"Деякі вважають, що це великий ризик, але я думаю, що хтось повинен приймати такі ризики і бути першими, хто впроваджує нові технології, такі як шифрування e2e або Swift", – каже розробник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВІДТЕПЕР У TELEGRAM МОЖНА ЗБЕРІГАТИ ПАСПОРТНІ ДАНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів