Поділитись:

Компанія Google розробила додаток для переходу на заборонені сайти

Понеділок, 08 жовтня 2018, 18:50
Компанія Google розробила додаток для переходу на заборонені сайти

Інкубатор технологій Jigsaw (Google Ideas) випустив новий додаток Intra. Він дозволить заходити на сайти, які заблоковані в певній країні.

Новий додаток буде створювати між сервером та смартфоном зашифроване з'єднання, яке не дозволятиме провайдеру визначати, які саме сайти відвідує користувач. Як повідомляють розробники, багато країн намагаються приховувати від своїх громадян доступ до певної інформації шляхом блокування ресурсів, – інформує 24 телеканал.

Приміром, в Україні заблокували російську соціальну мережу "Вконтакте", а влада РФ через конфлікт з Павлом Дуровим обмежила доступ росіян до месенджера Telegram.

"Маніпуляції з DNS-запитами є однією з форм цензури в світі. Люди перебувають в небезпеці, намагаючись дізнатися, що відбувається насправді", – зауважив менеджер Jigsaw Джастін Хенк.

Окрім того, розробники наголосили, що за допомогою Intra користувачі отримають змогу відвідувати заборонені сайті і при цьому фактично не порушувати чинне законодавство.

Що таке Jigsaw?

Це технологічний інкубатор, створений Google. Наразі він працює як філія Alphabet Inc. Jigsaw присвячений розумінню глобальних проблем та застосуванню технологічних рішень, від "протидії екстремізму", онлайн-цензури і кібератак, для захисту доступу до інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОПРИ ЗАБОРОНУ, УКРАЇНЦІ АКТИВНО ВІДВІДУЮТЬ "ВКОНТАКТЕ"

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 квітня 2024
25 березня 2024
21 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
05 березня 2024
13 лютого 2024
10 лютого 2024
08 лютого 2024