Поділитись:

Росіянам не вдалося полетіти в космос: сталася аварія

Четвер, 11 жовтня 2018, 14:55

При запуску ракети-носія "Союз-ФГ" з пілотованим кораблем "Союз МС-10" з космодрому Байконур в Казахстані сталася аварія.

Про це повідомляє РБК.

Корабель повинен був доставити російського космонавта Олексія Овчиніна і астронавта NASA Ніка Хейга на Міжнародну космічну станцію (МКС). Третє місце на кораблі займав контейнер з вантажем. Пуск ракети був проведений о 11:40. Через дев'ять хвилин після цього диктор онлайн-трансляції повідомив про "аварію носія".

Екіпаж корабля, випробувавши перевантаження в 6g (при старті космонавти відчувають перевантаження в 1-7g), здійснив аварійну посадку на землю в Казахстані. Ці дані підтвердив гендиректор "Роскосмосу" Дмитро Рогозін.

"Всі живі", – написав він на своїй сторінці в Twitter. РБК він потім розповів, що вилетів до місця приземлення космонавта і астронавта.

Представники NASA в Twitter повідомили, що команда Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору працює з російськими партнерами. Пошуково-рятувальні команди, як зазначили у відомстві, направляються в очікуване місце приземлення екіпажу.

Джерела повідомляють, що на ракеті після запуску аварійно відключилися двигуни другого ступеня.

"Під час запуску корабля "Союз МС-10" сталася нештатна ситуація. Спрацювала система аварійного порятунку, корабель здійснив посадку в Казахстані на трасі польоту", – розповіли в "Роскосмосі".

Раніше, 4 жовтня, на Землю з МКС повернулася капсула корабля "Союз МС-08". На її борту перебували російський космонавт Олег Артем'єв і американські астронавти Ендрю Фойстел і Річард Арнольд.

Аварія з "Союзом" стала першою з 1983 року. Тоді через нерозкриття на кораблі антени системи зближення і стикування екіпажу не вдалося пристикувати корабель до станції. Через два дні після старту "Союз Т-8" здійснив посадку на Землі. На борту корабля в момент події перебували космонавти Володимир Тітов, Геннадій Стрекалов і Олександр Серебров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЖЕ НАСТУПНОГО РОКУ НА МАРС ЗАПУСТЯТЬ КОСМІЧНІ КОРАБЛІ

Надрукувати
мітки:
коментарів