Поділитись:

Євробачення-2019 пройде без одного постійного учасника

Середа, 17 жовтня 2018, 03:31

Болгарія відмовилася брати участь у пісенному конкурсі Євробачення, який має пройти у травні 2019 року в Ізраїлі. Причина є пов'язаною зі скороченням бюджетних витрат.

Про це повідомив державний телеканал БНТ, який є офіційним ретранслятором форуму, – інформує 24 канал.

Як зауважили представники мовника, таке рішення було ухвалено задля оптимізації державних витрат.

"Упродовж останніх двох років БНТ займався організацією виступів Болгарії на міжнародному конкурсі. Хоча нам фінансово допомагали партнери, проте вартість підготовки болгарського учасника, створення та продюсування пісні, сценічної постановки, створення телевізійного кліпу суттєво переважають розумні витрати, які може дозволити собі суспільне телебачення. Крім прямих витрат з підготовки свого конкурсанта, держави-учасники розподіляють і частину витрат з проведення "Євробачення", які загалом у 2019 році становлять 5,3 мільйона євро",
– наголосили у БНТ.

Чи може інший болгарський телеканал або організація взяти на себе витрати щодо участі на "Євробаченні", не уточнюється.

Додамо, що членами Європейського союзу радіо та телебачення є 73 компанії з 56 країн Європи, Північної Африки та Близького Сходу. Кожна компанія приймає незалежне рішення про участь у кожному конкретному конкурсі. За усю історію Євробачення було багато випадків, коли хтось із учасників відмовлявся від участі, зокрема й Україна. Зауважимо, що більшість країн все ж призупиняє на деякий час виступи на Євробаченні, а не повністю від них відмовляється, і потім знову їх відновлює.

Нагадаємо, у 2018 році міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2018 пройшов у португальському Лісабоні. За підсумками фіналу, перемогу зі 529 балами в активі здобула Нетта Барзілай з Ізраїлю.

У серпні стало відомо, що, попри низку скандалів, у 2019 році Євробачення-2019 усе ж відбудеться у Ізраїлі. Організатори також назвали місцем проведення не Єрусалим, як про це наголошувалось раніше, а Тель-Авів. Відтак, півфінали шоу відбудуться 14 та 16 травня, а фінал прогримить 18 травня.

Що відомо про участь Болгарії на Євробаченні? Вперше Болгарія дебютувала на Євробаченні у 2005 році – тоді конкурс проходив у столиці України Києві. З того часу вона є постійною учасницею європейського форуму. Найвищим її досягненням стало друге місце на Євробаченні-2017, яке здобув Крістіан Костон із піснею Beautiful Mess. Загалом Болгарія чотири рази пробивалася до фіналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКРАЇНСЬКА УЧАСНИЦЯ "ДИТЯЧОГО ЄВРОБАЧЕННЯ-2018" ВИСТУПАТИМЕ З ДРАЙВОВОЮ ПІСНЕЮ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів