Поділитись:

Вчені винайшли спосіб, як відчувати запахи віртуально (фото)

Субота, 20 жовтня 2018, 01:25

Уявіть фільм про війну, під час перегляду якого ви можете чути запах диму від гвинтівок, ресторанне меню, у якому є запах кожної страви, або переписку, у якій чути парфуми співрозмовника.

Учені з Міжнародного інституту інженерів з електротехніки та електроніки зробили перші кроки до того, щоб це стало реальністю. Про це пише Українська правда. Життя з посиланням на The Tech Crunch.

Вони розробили пристрій, який стимулює нюхові нерви за допомогою спеціальних кабелів. Їх науковці з'єднали безпосередньо з нервами людей через ніс.

Змінюючи інтенсивність і частоту електронних сигналів через кабелі, вони отримали цікаві результати.

Найчастіше люди, на яких випробували нову систему, відчували приємні або хімічні запахи. Деякі ж відчули фруктові, солодкі аромати, або запахи чогось підсмаженого і дерева.

Утім, експерименти були дуже незручними для більшості добровольців.

"Багато людей хотіли взяти участь, але після першого випробування вони пішли, тому що не могли цього витримати", – пояснює головний автор експерименту Касун Карунаняка з Малайзії.

Учені сподіваються у майбутньому винайти спосіб, за допомогою якого відчувати віртуальні запахи можна буде, не прикріплюючи кабелі до носа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 СЕРЙОЗНИХ ПРИЧИН, ЧОМУ НАМ ТРЕБА СМІЯТИСЯ ЧАСТІШЕ

Надрукувати
мітки:
коментарів