Поділитись:

Американці створили ферму, де працюють лише роботи

Субота, 20 жовтня 2018, 23:29

Усі роботи на сучасній фермі виконують два роботи.

Про таку інновацію пише Главком, посилаючись на VC.ru.

Стартап із Сан-Карлоса (штат Каліфорнія) Iron Ox презентував повністю автоматизовану ферму, де висаджують рослини, доглядають за ними і збирають врожай два роботи.

Один із них важить близько 1000 фунтів (приблизно 454 кг) і завбільшки з автомобіль. Він переміщує контейнери з рослинами по території критої фермі. Другий робот, а точніше роборука, відповідає за посадку насіння, пересадку рослин і збір врожаю. Машина перевіряє їхній стан за допомогою камер і штучного інтелекту.

Для живлення рослин сконструйована гідропонна система: вода, поживні речовини і кисень передаються безпосередньо в корінь. Зараз Iron Ox вирощує листову зелень і трави, такі як салат і базилік.

У майбутньому компанія хоче вирощувати й інші культури, наприклад, томати. У їхніх планах - будівництво цілої мережі роботизованих ферм поблизу міських центрів, щоб запропонувати їхнім жителям по-справжньому свіжі продукти.

"Зараз свіжі продукти не такі вже свіжі, вони подорожує в середньому 2000 миль (3,2 тисячі км) від ферми до продуктового магазину. Це означає, що багато людей їдять тижневий салат або полуницю", - розповів CNBC співзасновник і гендиректор Iron Ox Брендон Олександр.

До кінця 2018 року стартап Iron Ox планує почати продавати вирощену продукцію.

Читайте також: В АВТОМОБІЛЬНОМУ ТУНЕЛІ ВПЕРШЕ ОБЛАШтУВАЛИ ФЕРМУ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів