Поділитись:

"Приват24" може автоматично відключитися

Четвер, 22 грудня 2016, 12:30

Хмарна операційна система Сorezoid, на базі якої працює "Приват24", не належить "Приватбанку".

Про це в інтерв'ю Ain.ua повідомив засновник і CEO Corezoid Олександр Витязь (також є заступником голови правління "Приватбанку" і керівником Центру електронного бізнесу), – пише ЛігаІнфо.

"Компанія Middleware (американська компанія, що володіє Corezoid, – ред.) не належить "Приватбанку", так само як компанії Amazon, Google та інші IT-компанії ... У "Приватбанку" є аккаунт в Сorezoid, і всі процеси (алгоритми) всередині цього аккаунта є власністю банку", – заявив Витязь.

На сайті установи повідомлялося, що "Приватбанк" є інвестором Corezoid. Але як говорить Витязь, Corezoid – незалежна американська хостінг-компанії, яка продовжує роботу і просуває свій продукт на глобальному ринку.

Зі слів Витязя, зараз у Corezoid діє старий контракт "з дуже оптовими цінами для "Приватбанку".

"Економічної необхідності його переукладати немає, але треба розуміти, що якщо рахунки за хостинг вчасно не оплачені, то все вимкнеться автоматично", – підкреслив він.

Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва тим часом не впевнена в тому, кому належить "Приват24".

"Що стосується системи Приват24. Зараз команда Національного банку і команда Фонду гарантування, це більше 100 чоловік, пперебуває в "Приватбанку" в Дніпрі. І власність на всі програми, на все програмне забезпечення, на всі основні фонди цього банку ми будемо визначати, де перебуває" , – сказала вона на прес-конференції.

Глава НБУ вважає, що зручність і функціональність "Приват24" перебільшені маркетологами банку, а аналогічні системи онлайн-банкінгу від інших банків "не дуже відрізняються".

Однак, як з'ясувала ЛІГА.net, згідно з даними Укрпатенту, торгова марка "Приват24" належить "Приватбанку". На нього ж оформлений інтернет-домен privat24.ua.

Надрукувати
мітки:
коментарів