Поділитись:

В Україні спростили арешт суддів

Вівторок, 07 лютого 2017, 11:56

Вища рада правосуддя ухвалила зміни до Регламенту, які дозволяють невідкладно розглядати подання про надання згоди на утримання судді під вартою або арештом.

Про це повідомляється на офіційному сайті ВРП.

"Сьогодні Вища рада правосуддя ухвалила зміни до Регламенту щодо надання згоди на утримання судді під вартою або арештом. Подання Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання згоди на обрання запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі, Рада розглядатиме негайно. Ці зміни до Регламенту Ради дають змогу суду, зі свого боку, розглянути це питання у строк, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України, тобто протягом 72 годин з часу затримання особи", – зазначив голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк.

З його слів, у випадку необхідності засідання Вищої ради правосуддя проводитимуться у вихідні або святкові дні.

Відповідно до ухваленого рішення, подання про надання згоди на затримання судді, утримання його під вартою чи арештом розглядається Радою не пізніше ніж через п'ять днів з дня його отримання. Подання про надання згоди на утримання під вартою чи арештом щодо судді, який затриманий під час або відразу ж після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, розглядається невідкладно після надходження подання у межах строків, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024
12 березня 2024