Поділитись:

Уряд затвердив законопроект про Службу фінансових розслідувань

Середа, 22 березня 2017, 17:49
Уряд затвердив законопроект про Службу фінансових розслідувань

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект щодо створення Служби фінансових розслідувань (СФР).

Про це повідомляє Урядовий портал.

До основних функцій Служби належатиме виявлення, припинення, розкриття та досудове розслідування злочинів проти інтересу держави в економічній, фінансовій та податковій сферах. Новий орган також буде проводити аналітичну та профілактичну роботу щодо виявлення факторів, які уможливлюють вчинення таких злочинів.

Особливістю нової Служби є зміна силового підходу на комплексний і аналітичний – з використанням сучасних методик розслідувань. Служба буде повністю демілітаризована, сформована з нових людей, які отримуватимуть гідні заробітні плати, та виведена зі складу Державної фіскальної служби.

Створення Служби фінансових розслідувань підтримав Президент та Прем'єр-міністр України. Це також передбачено Коаліційною угодою, Планом дій Уряду, та Меморандумом про співпрацю України із МВФ. Даний законопроект активно підтримали українські бізнес-асоціації та громадські об'єднання.

Створення СФР – це стратегічний крок для поліпшення бізнес-клімату, залучення інвестицій та подальшого розвитку економіки.

Результатом роботи нової Служби буде протидія вищому рівню економічної та фінансової злочинності, уникненню оподаткування та розкраданню грошей, а також захист банківської та фінансової систем і зменшення втрат бюджету.

Найближчим часом проект Закону буде розглянуто на Національній раді реформ та внесено на розгляд до Верховної Ради. Вже зараз ведеться робота над практичним запуском СФР.

Надрукувати
мітки:
коментарів