Поділитись:

Найдешевші сигарети з фільтром можуть коштувати 21 гривню

Четвер, 23 березня 2017, 14:48

Державна фіскальна служба розробила черговий проект постанови уряду, згідно з яким роздрібна ціна пачки сигарет з фільтром має бути не нижчою 21,1 гривні, а без фільтра – 18,84 гривні.

Про це повідомляє "Слово і Діло" з посиланням на прес-службу ДФС.

Згідно з проектом постанови, мінімальні оптово-відпускні й роздрібні ціни на пачку сигарет з фільтром мають становити 22,44 грн і 21,1 грн відповідно.

Оптово-відпускні й роздрібні ціни на пачку сигарет без фільтра – 18,25 і 18,84 грн.

Крім того, проектом передбачається запровадження відповідних цін на тютюнову сировину, тютюнові відходи, сигари і сигарили.

Постанова набуде чинності через 15 днів з дня її публікації.

При цьому у ДФС відзначили, що через конкуренцію між виробниками тютюнових виробів за останні два роки спостерігається зниження цін на всі марки сигарет від 20 % до 30 %.

Після підвищення ставки акцизного податку на 40 % з 1 січня 2016 року пропорційного підвищення цін на сигарети не відбулося.

На думку представників відомства, така ситуація з цінами на тютюнові вироби в Україні є одним з факторів, що сприяють незаконному переміщенню сигарет з України до країн ЄС, де ціни значно вище.

Згідно з оприлюдненими документами, зниження відпускних оптових і роздрібних цін на тютюнові вироби призводить до зменшення бази оподаткування податком на додану вартість та акцизним податком з роздрібних продажів підакцизних товарів і, як наслідок, до недоотримання бюджетом цих податків.

Нагадаємо: Верховна Рада ухвалила законопроект № 5132 про підвищення акцизів на алкоголь, тютюн та інші продукти, за рішення проголосували 235 депутатів.

Надрукувати
мітки:
коментарів