Поділитись:

Які соцмережі обирають українці (інфографіка)

Вівторок, 16 травня 2017, 16:06
Які соцмережі обирають українці (інфографіка)

Які соцмережі обирають українці (інфографіка)

Найбільш популярною соцмережею в Україні на сьогодні є російська мережа "Вконтакте".

Такі дані були отримані в результаті соціологічного опитування, проведеного на замовлення UIF Міжнародним інститутом соціальних технологій.

На першому місці, згідно з даними опитування Українського Інституту Майбутнього, знаходиться російська мережа "Вконтакте" – нею користуються 33 % опитаних. 25 % використовують для спілкування і пошуку інформації мережу "Однокласники". Мережу Facebook використовують 28,8 % опитаних.

Експерти зазначають, що це непогано, адже три роки тому в країні було повне домінування російських соціальних мереж. Сьогодні вони "здають позиції". Але, на жаль, не так швидко як цього б хотілося.

Які соцмережі обирають українці (інфографіка)

В регіональному розрізі є розбіжності у поширенні різних соціальних мереж. Наприклад, соцмережа "Вконтакте" більш популярна на півдні України, а Facebook більш цікавий жителям сходу, заходу і півночі України. Але при цьому розрив з центром і півднем у Facebook невеликий – 5-7%. Як бачимо, соцмережа "Однокласники" менш поширена на півночі, а ось на півдні і заході України вона має непогані позиції.

[image=22901 class="clicable-image" data_full=/img/original/feed_publication_image/14/14671_FPpzDiSEkOuK.jpg ]

Що стосується вікових уподобань, то підтверджується версія, що "Вконтакте" є соціальною мережею, яку обирає молодь – 80,6 %, а ось до Facebook більше тяжіє старша вікова аудиторія 25-34 і 35-49, хоча навіть цей сегмент програє "Вконтакте", хоча і не дуже сильно.

[image=22900 class="clicable-image" data_full=/img/original/feed_publication_image/14/14671_CD6hnXyUQL0i.jpg ]

Довідково:

Соціологічне опитування було проведене на замовлення UIF Міжнародним інститутом соціальних технологій 21-28 листопада 2016 р. у 106 населених пунктах в усіх областях України, за винятком АРК Крим та тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Розмір вибірки: 2000 осіб. Теоретична похибка вибірки: 2,3 % при довірчій імовірності 0,95.

Нагадаємо: Президент України Петро Порошенко запровадив у дію рішення РНБО про продовження санкцій проти Росії, які, зокрема, передбачають блокування доступу до таких соцмереж: "ВКонтакте" і "Однокласники".

Надрукувати
мітки:
коментарів