Поділитись:

Фіскали створили пам'ятку для мандрівників у Євросоюз (інфографіка)

П'ятниця, 26 травня 2017, 18:44

Державна фіскальна служба України (ДФСУ) опублікувала пам'ятку для громадян України, які планують їхати в країни Шенгенської зони після запровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

Про це йдеться на сайті відомства у мережі Facebook.

З 11 червня українці, які є власниками біометричних паспортів, нарешті зможуть вільно перетинати кордон і відвідувати практично будь-яку країну Європейського союзу, а також Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію, які не є членами ЄС, але підписали Шенгенську угоду. Винятковими поки що на безвізові подорожі залишаються Велика Британія та Ірландія, які є членом ЄС, але не входять до складу Шенгену.

У ДФС зазначають, що термін перебування в країнах ЄС без візи обмежений. Залишатися в Євросоюзі можна 90 днів протягом 180-денного терміну. Тобто, протягом півроку можна провести у Європі в сукупності три місяці. При цьому кількість перетинів кордону України з ЄС не обмежується.

Перш за все, з собою Ви повинні мати біометричний закордонний паспорт. На кордоні з ЕС у Вас можуть попросити аргументацію мети подорожі або запрошення від друзів чи родичів, запитати про наявність достатніх фінансових коштів (готівкових або на банківській карті). У різних країнах ЄС діють різні вимоги. Також мова може йти про наявність місця проживання, наприклад, про заброньований номер у готелі, підтвердження наміру повернутися додому (зворотній квиток).

Надрукувати
мітки:
коментарів