Поділитись:

Кого українці бачать на посаді Президента (рейтинг)

Понеділок, 19 червня 2017, 12:54
Кого українці бачать на посаді Президента (рейтинг)

Якби вибори Президента України відбулися наступної неділі, то за перемогу поборолися б Юлія Тимошенко та Петро Порошенко.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" упродовж 19 - 25 травня 2017 року.

За результатами дослідження, за Юлію Тимошенко готові проголосувати 15,2 % з тих, хто має намір взяти участь у виборах та визначився з вподобаннями. За Петра Порошенка проголосували б 11,6 %, за Олега Ляшка і Юрія Бойка – по 8,5 %, Вадима Рабіновича – 7,8%, Анатолія Гриценка – 7,2 %, Андрія Садового – 6,6 %, Олега Тягнибока – 3,9 %, Святослава Вакарчука – 3,8 %, Дмитра Яроша – 2,5 %, Володимира Гройсмана – 2,4 %.

Кого українці бачать на посаді Президента (рейтинг)

Рейтинг інших кандидатів становить менше 2 %.

Моделювання другого туру виборів Президента України дало наступні результати: у парі П.Порошенко та Ю.Тимошенко 24 % підтримують діючого Главу держави, 32 % - лідера ВО "Батьківщина", 30 % - не братимуть участь за таких умов, 14 % - не визначилися.

За ситуації виходу у другий тур П.Порошенка та О.Ляшка, 27 % підтримали б чинного Президента, 23 % - лідера Радикальної партії. При цьому 17 % не визначилися у своєму виборі, а третина висловили небажання брати участь у виборах.

За умови виходу в другий тур П.Порошенка та Ю.Бойка за Главу держави віддали б свої голоси 28 % опитаних, за лідера Опозиційного блоку – 26 %. 17 % не визначилися із своїм вибором, 29 % не виявили бажання голосувати в такому випадку.

У парі Ю.Тимошенко та А.Садовий лідера Батьківщини підтримали б 31 %, лідера Самопомочі – 23 %. Третина не прийшли б на вибори, 14 % - не визначилися.

У випадку виходу у другий тур Ю.Тимошенко та О.Ляшка 33% проголосували б за лідера Батьківщини, 21 % – за лідера Радикальної партії. Третина не прийшли б на вибори, 13 % – не визначилися.

У парі Ю.Тимошенко – Ю.Бойко 36 % опитаних віддали б свої голоси за Ю.Тимошенко, за Ю.Бойка – 28 %. 22 % не брали б участі у голосуванні, 14 % не визначилися.

За ситуації виходу у другий тур А.Садового та П.Порошенка, 23 % підтримали б чинного Президента, 26 % - лідера Самопомочі. При цьому 18 % не визначилися у своєму виборі, а третина висловили небажання брати участь у виборах.

У парі В.Рабінович – П.Порошенко 28 % опитаних віддали б свої голоси за чинного Президента, за В.Рабіновича – 24 %. Третина не брали б участі у голосуванні, 16 % не визначилися.

У випадку виходу у другий тур В.Рабіновича і Ю.Тимошенко 33 % проголосували б за лідера Батьківщини, 23 % – за лідера партії "За життя", 30 % не прийшли б на вибори, 14 % – не визначилися.

Кого українці бачать на посаді Президента (рейтинг)

Кого українці бачать на посаді Президента (рейтинг)

ДОВІДКОВО:

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2 %. Терміни проведення: 19-25 травня 2017 р

Надрукувати
мітки:
коментарів