Поділитись:

Кабмін скасував регулювання цін на основні продукти харчування

Субота, 01 липня 2017, 12:30
Кабмін скасував регулювання  цін на основні продукти харчування

Набрала чинності постанова Кабінету міністрів України щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування.

Про це йдеться в постанові Кабміну № 394 від 7 червня 2017 року, текст якої розміщено на Урядовому порталі, передає УНН.

"Головна мета цих змін — зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції та дебюрократизація (дерегуляція) у сфері ціноутворення," — йдеться у поясненні до постанови уряду.

Таке ршення спростить процедуру зміни цін у залежності від цінових коливань ринку, що дозволить виробникам швидше реагувати на зміни кон'юнктури.

Так, йдеться про 15 груп товарів, для яких скасовується норма про можливість встановлення торговельної надбавки не вище 15%. Це, зокрема, борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметана, масло вершкове, олія соняшникова, яйця курячі.

Також йдеться про 13 груп товарів, для яких скасовується декларування зміни оптово-відпускних цін. Це, зокрема, борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичина, свинина, м'ясо птиці (тушка), ковбасні вироби варені, крім вищого сорту, молоко коров'яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир кисломолочний з вмістом жиру до 9%, сметана з вмістом жиру до 20%, масло вершкове з вмістом жиру до 72,5%, яйця курячі, цукор-пісок, олія соняшникова).

Надрукувати
мітки:
коментарів