Поділитись:

Роботодавців зобов'яжуть брати на роботу людей старше 45 років

Понеділок, 03 липня 2017, 13:36

В Україні роботодавців зобов'яжуть передбачати робочі місця для людей віком від 45 років. Зобов'язання планується накласти на підприємства, в яких значаться як мінімум 8 найманих працівників.

Про це повідомляє "Урядовий кур′єр".

"Що стосується гарантій людям, людям передпенсійного віку, в законі передбачили обов'язок всіх роботодавців, які використовують найману працю, чисельністю від 8 працівників і більше, обов'язково передбачати місця для людей віком від 45 років", – повідомив Міністр соцполітики Андрій Рева.

Що стосується необхідного для виходу на пенсію в 60 років стажу, то, як зазначив Рева, ті, у кого його немає, будуть отримувати спеціальну державну допомогу до того часу, поки їм не почнуть нараховувати пенсійні виплати.

"Тобто всі, у кого є 15 років страхового стажу, але немає 25-ти, будуть звертатися в органи соціального захисту населення, і їм буде призначатися ця допомога", – сказав міністр.

Нагадаємо: Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді передбачити підвищення страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році і далі поступово до 35 років до 2028 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів