Поділитись:

В Україні можуть спростити процедуру приватизації

Вівторок, 04 липня 2017, 14:29
В Україні можуть спростити процедуру приватизації

Кабінет Міністрів України схвалив проект закону про приватизацію державного майна.

Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду, – передають Українські національні новини.

Під час обговорення законопроекту на засіданні уряду, перший заступник голови Фонду державного майна України Дмитро Парфененко розповів, що законопроектом передбачене скорочення термінів об'єктів до приватизації. Зокрема щодо великої приватизації – з двох років до одного, щодо малої – з одного до півроку.

Документом запропоновано введення тільки дві класифікації об'єктів приватизації – це об'єкти великої приватизації, а саме єдині майнові комплекси державних підприємств і пакети акцій акціонерних товариств, перелік яких визначається урядом, решта – мала приватизація.

"Спрощується процедура приватизації. Замість чинних п'яти підходів, пропонується два - продаж на аукціоні і викуп", – сказав він.

Крім того, за словами Парфененка, передбачається, що об'єкти великої приватизації готуватимуться і продаватимуться за участю радників, а радником виступатиме потужний інвестиційний банк, з яким працюють аудитори та юркомпанії. А всі об'єкти малої приватизації продаватимуться на електронній платформі.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман додав, що на урядовому комітеті, цей законопроект ще буде допрацьований, а потім його передадуть на розгляд Національної ради реформ. Після схвалення на Нацраді реформ, сказав він, документ буде внесений на розгляд Верховної Ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів