Поділитись:

Іноземцям в Україні спростили правила роботи

П'ятниця, 07 липня 2017, 12:55
Іноземцям в Україні спростили правила роботи

Іноземцям спростили правила роботи та тимчасового працевлаштування в Україні. Президент підписав новий закон, який спростить для них не лише працевлаштування, а й тимчасове проживання.

Документ набере чинності у вересні. Водночас, громадяни інших країн та експерти вже говорять про його переваги, – інформує 24 телеканал.

Голландець Майкл Хондер уже п'ятий рік перебуває в Україні. Чоловік працює в компанії з вирощування тепличного салату, відповідає за якість товару та його реалізацію. Зі слів чоловіка, дозвіл на тимчасове проживання отримати в Україні дуже важко.

Зазвичай з документами Майклу допомагали юристи підприємства. Його директор доводив держустановам, що фірмі потрібен саме цей іноземний фахівець.

Наприкінці червня Президент України підписав закон, який вносить зміни в правила працевлаштування та тимчасового проживання іноземців.

Процедуру отримання дозволу на працевлаштування спростили для іноземних засновників та бенефіціарів, випускників університетів, які входять до сотні світового рейтингу, іноземних ІТ-професіоналів та працівників творчих професій.

Роботодавцю більше не потрібно подавати заявку про вільну вакансію для іноземця у Центр зайнятості. Замість семи документів для дозволу на працевлаштування громадянам інших країн, тепер треба буде лише чотири. Посвідка ж на проживання діятиме впродовж трьох років, а не рік як раніше.

"В країнах Європейських держав підстава для оформлення права на тимчасове проживання – це інвестиції. У різних країнах різні суми. В Україні ми запровадили мінімальний внесок інвестора в економіку країни, яка надаватиме йому право отримати посвідку. Це 100 тисяч євро або еквівалент в іншій валюті", – повідомила співавторка закону Христина Онищенко.

Сам закон набере чинності 27 вересня 2017 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів