Поділитись:

Про АТО і звичку

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 22 липня 2017, 07:40

Чи ведете ви лік офіційній АТО? А ловили себе на тому, що вже не так реагуєте на новини про воєнні дії? І навіть ЗМІ почали рідше виділяти такі новини червоним у стрічці. Усе стало буденністю… Призвичаїлося. Звісно, для нас тут, на Західній Україні, все стандартно: на роботу, з роботи, відпочинок, друзі, свята, заїжджене "Слава Україні" з нагоди і без і мова про глибокий патріотизм.

Страшно чи соромно не те, що ми живемо, як і жили. І якихось особливих незручностей у нас нема. Страшно і соромно те, що ми привикли до щоденних смертей молодих хлопців – чиїхось синів, чоловіків, батьків…

Кажуть, війна починається тоді, коли збиваєшся з рахунку полеглих. То, значить, в нас вона почалася давним-давно.

Із початку "заворух" минуло вже ТРИ роки. Перемир'я? 20 липня мас-медіа повідомляли про те, що на Сході загинули 9 військових… А скільки є людей, доля яких з 2014 так і невідома? Кожен день стає історією, яку потім будуть трактувати по-різному.

Тож, поки є сьогодні, давайте, будемо дякувати за те, що воно для нас настало. І пам'ятати кожного з тих, для яких його вже ніколи не буде. Не статистикою, а іменами.

Надрукувати
мітки:
коментарів