Поділитись:

Третина українців готові назавжди виїхати з України (інфографіка)

Понеділок, 24 липня 2017, 19:35

Третина українців при нагоді готові виїхати з України на постійне місце проживання.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного компанією Research & Branding Group в червні 2017 року.

Третина жителів України (33 %) при нагоді готові назавжди покинути Україну і переїхати в іншу країну на постійне місце проживання, тоді як не готові до такого кроку більше половини жителів країни ( 56 %). Слід зазначити, що за останні півроку еміграційні настрої українців не змінилися.

Готовність виїхати з України різниться залежно від віку респондентів. Найбільш сильні емігрантські настрої серед молоді до 30 років: 53 % представників цієї вікової категорії готові покинути країну, а найменш налаштовані – представники старшого покоління "кому за 60-т" (11 %). Серед "тридцятирічних" готові емігрувати 48 %, серед "сорокарічних" - 37 % і серед "п'ятдесятирічних" - 27 %.

Основними причинами можливої ​​еміграції в червні 2017 р. жителі України назвали пропозицію цікавої і прибуткової роботи (29 %) і збройний конфлікт (22 %). Далі за значимістю йдуть економічні проблеми в країні (18 %) і сімейні обставини (14 %). Замикають перелік найвагоміших причин можливої ​​еміграції відсутність умов для самореалізації (11 %) і політична нестабільність (8 %). Разом з тим третина українців (33 %) відзначили, що ніякі обставини не можуть їх спонукати назавжди покинути країну.

За останні півроку в структурі можливих причин еміграції практично немає змін. Серед найбільш помітних можна відзначити деяке зниження актуальності таких можливих причин еміграції як збройний конфлікт (на 5 %) і сімейні обставини (4 %).

Єдиними регіоном, в якому зазначаються істотні особливості можливих факторів еміграції, є Схід України, де, на відміну від інших регіонів, більше значення мають збройний конфлікт (33 % на Сході проти 19-20 % в інших регіонах); економічні проблеми в країні (24 % на Сході проти 14-19 % в інших регіонах), але менш значущі пропозиції цікавої і прибуткової роботи (20 % на Сході проти 28-33 % в інших регіонах).

Надрукувати
мітки:
коментарів