Поділитись:

Українці по-новому сплачуватимуть "дорожні" штрафи в Польщі

Середа, 26 липня 2017, 19:33
Українці по-новому сплачуватимуть «дорожні» штрафи в Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда 25 липня підписав закон, відповідно до якого оплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху в Польщі можна платіжною карткою.

Такий безготівковий розрахунок за штрафи впроваджується передусім для іноземців. Адже до цього вони повинні були сплатити штраф працівнику дорожньої поліції Польщі одразу на місці порушення і лише готівкою. Проте часто іноземець не мав достатньо польської валюти чи банкнот потрібного номіналу, що породжувало труднощі і затримку в оформленні, – повідомляє портал Vsetut.pl.

Тепер штрафування іноземних порушників на дорогах Польщі відбуватиметься значно швидше. Польська поліція матиме спеціальні портативні термінали для оплати штрафу банківською карткою.

Громадянин іншої країни, який порушить правила дорожнього руху в Польщі, сам обиратиме спосіб оплати штрафу: готівкою, платіжною карткою чи навіть через мобільний додаток. У разі розрахунку карткою оплату за банківські збори теж сплачуватиме порушник.

Термінали для безготівкового розрахунку при порушенні ПДР на польських дорогах закупило Міністерство розвитку та фінансів Польщі. Вартість одного такого пристрою – 800 злотих. На перших порах дорожня поліція Польщі отримає 2 000 таких терміналів.

Закон почне діяти через 30 днів. Отож, вже наприкінці серпня очікуються перші штрафи для іноземців за порушення ПДР в Польщі, оплачені безготівково.

Надрукувати
мітки:
коментарів