Поділитись:

В Україні з'являться антирейдерські аграрні штаби

П'ятниця, 11 серпня 2017, 14:57

У регіонах України створять антирейдерські аграрні штаби через зростання рейдерських атак на сільськогосподарські угіддя.

Про це сказала заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, – передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні агрорейдерство – найгарячіша тема... Наше спільне – завдання побороти цю кризову ситуацію в сільському господарстві. Мін'юст виступив з ініціативою щодо створення антирейдерських аграрних штабів по всім областям України", – сказала Сукманова, додавши, що Кабмін вже схвалив їх створення.

Антирейдерські аграрні штаби будуть створені на базі обласних державних адміністрацій. До їх складу увійдуть представники Міністерства юстиції, правоохоронних органів, за згодою, представники прокуратури, Держгеокадастру та громадських організацій.

"Вони будуть їздити по всіх селах і консультувати, надавати адвокатську допомогу, якщо вона потрібна людині, і робити це на належному рівні", – додала заступник міністра.

З її слів, такі порушення відбуваються зокрема через злочинні дії держреєстраторів.

"Саме злочинні дії таких горе-реєстраторів допомагають створювати такі ситуації, коли вночі приїжджають комбайни на поля і забирають урожай, люди не встигають навіть реагувати", – розповіла вона.

Нагадаємо: у середині липня 2016 року рівненське приватне підприємство "Агро-експрес-сервіс" здійснило рейдерське захоплення земель, які орендує підприємство ТОВ "СБЕ Україна Рівне", що входить до групи компаній "Вілія".

Згодом 17 керівників найбільших рівненських агропідприємств звернулися з відкритим листом до голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка.

Надрукувати
мітки:
коментарів