Поділитись:

Що буде з ціною на огірки?

Субота, 12 серпня 2017, 09:05

Перша декада серпня ознаменувалася підняттям ціни на огірки. Наприклад, ціни на львівських ринках на тепличні огірки зросли на 27%, пише видання Hyser. Подорожчали і корнішони. А ось стабільними у ціні залишаються салатні огірки.

За словами експертів піднімати ціни на огірки українським господарствам вдається передусім завдяки доволі обмеженій пропозиції на ринку. Урожай ґрунтових огірків невеликий через спеку. У той же час постачання тепличної продукції також не значне, оскільки перший урожай вже продали, а до реалізації огірка другого обороту приступили одиниці. Втім стабілізація цін не за горами.

"На сьогодні ціна на огірки залишається відносно стабільною завдяки поступовому збільшенню збору тепличного огірка другого обороту, що компенсує міжсезонне скорочення продукції. При цьому варто зауважити, що така ситуація традиційна для вказаного періоду", - розповів керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Олександр Хорев.

Зі слів експерта, нинішні огірки поступають у продаж фактично в тому ж ціновому діапазоні, що і минулого року — ґрунтовий огірок від 6 грн/кг, а тепличний по 8-10 грн.

Утім чимало аграріїв не виключають майбутнього здорожчання за умови збереження сьогоднішнього темпу збуту.

Тож загалом очікують зменшення чи припинення росту цін на огірки, коли нова партія тепличного огірка достигне. Втім, на ціни може вплинути експорт. Наприклад, у Польщі в цьому році урожай огірка менший на 8 відсотків у порівнянні з минулорічним.

Надрукувати
мітки:
коментарів