Поділитись:

Шахраї запустили клон "Приват24" і виманюють з людей гроші

Середа, 23 серпня 2017, 14:35
Шахраї запустили клон «Приват24» і виманюють з людей гроші

У мережі інтернет запустили фішингований сайт, клон популярного сервісу "Приват24".

Його мета – виманити у клієнтів держбанку їхні паролі доступу в інтернет-банкінг з номерами телефонів, – інформує UBR.

Адреса шахрайського сайта – http://pb24corp.at.ua.

"Оскільки з кожним днем ​​користувачі все більше дізнаються про кібершахрайства, зловмисники стають дедалі винахідливішими. Наприклад, адресний рядок деяких шахрайських веб-ресурсів починається з https – що говорить про "захищене з'єднання". Відсутність "s" в адресі (http, а не https) – одна з ознак фішингового сайта, адже легітимні ресурси встановлюють безпечне з'єднання. Однак деякі шахраї навчилися робити сайти з https. Тим самим підвищуючи для користувача ризик попастися в їхню пастку. Тому відсутність "s" – ознака шахрайського сайта, але присутність "s" – це не ознака легітимного сайта. Цю різницю важливо розуміти ", – відзначають фахівці ЕМА.

А тим, хто не хоче потрапити в халепу і втратити гроші дають кілька порад:

  • Використовувати перевірений веб-сервіс, до послуг якого користувач вдається не вперше.
  • Перевірити репутацію сервісу в інтернет. Якщо ви не знайшли інформації про компанії, що надають послуги, немає відгуків користувачів – йдеться про шахрайський ресурс. Нерідко можна виявити негативні відгуки тих користувачів, хто вже став жертвою шахрайського ресурсу. Не полінуйтеся витратити кілька хвилин і переконатися, що в обраного вами сервісу є репутація, історія та "стаж роботи".
  • Звернути увагу на домен реєстрації сайта (це повинен бути домен .ua, який можна зареєструвати тільки при наявності торгової марки).
  • Перевірити дату і термін реєстрації сайта (для цього існує безкоштовний сервіс whois). Якщо сервіс зареєстрований недавно і терміном всього на рік – він шахрайський.
Надрукувати
мітки:
коментарів