Поділитись:

В рамках програми Еразмус+ Україна отримає 8 мільйонів євро

Четвер, 24 серпня 2017, 08:31

Євросоюз виділить понад 8 мільйонів євро для фінансування українських проектів у рамках освітньої програми Еразмус+, яка відкриває можливість взаємного обміну студентів та працівників університетів України та ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Європейська комісія оголосила результати цьогорічного конкурсу за напрямом Міжнародна кредитна мобільність Програми Європейського союзу Еразмус+.

В рамках цього конкурсу серед учасників країн Східного партнерства українські університети посіли перше місце та отримали більше можливостей на основі Міжінституційних угод з університетами Європи реалізовувати 268 проектів для фінансування 2 657 стипендіатів.

Загальна вартість проектів сягає більше 8 мільйонів євро.

Таким чином 1 772 студенти, викладачі, адміністративний персонал з України поїдуть за обміном на навчання, практику, викладання, підвищення кваліфікацій та стажування в університети Європи.

Водночас на навчання, викладання та стажування до українських університетів приїдуть 885 студентів та працівників університетів з Європи.

У рамках Програми ЄС Еразмус+ за напрямом Міжнародна кредитна мобільність для українських вищих навчальних закладів відкриті можливості співпраці з університетами з Європи задля організації взаємного обміну студентами та працівниками.

За результатами конкурсів у період з 2015 до 2017 року Програми Еразмус+ напряму Міжнародна кредитна мобільність від України було подано 1 008 проектів, з яких 643 проекти було рекомендовано до фінансування 7 181 мобільностей. Загальна вартість складає більше 24 мільйонів євро.

Надрукувати
мітки:
коментарів