Поділитись:

Якими товарами та послугами представлена в світі Україна

Субота, 26 серпня 2017, 21:00

Україна почала продавати більше товарів закордон. Про це говорять підсумки першого півріччя, які підбили в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі.

Про це повідомляє Радіо Свобода в інтерв'ю з заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговим представником України Наталією Микольською.

Найбільш популярною українською продукцією в світі є:

  1. Агропромисловий комплекс і харчова промисловість 42%. В лідерах – олія як продукт переробки, зернові культури – пшениця, кукурудза тощо, цукор, кондитерські вироби, овочі і фрукти, борошномельна продукція). Зростання відбувається по всіх продуктах аграрної галузі.

– У виробництві меду ми теж стаємо лідерами, основними завданнями є збільшення переробки цього продукту і доданої вартості, – зазначає Наталя Микольська.

  1. Металургійний комплекс. Експорт цієї продукції за перше півріччя склав майже 5 мільярдів доларів США – це майже на 23% більше за аналогічний період 2016 року.
  2. Машинобудування (11,4% продукції в структурі експорту).Україна постачає до Канади спецтехніку, яка використовується у засніжених зимових умовах, до країн ЄС відбувається постачання риболовецьких суден, запчастин до вагонів і локомотивів.

– Значна частина обладнання з України, в тому числі переробного сільськогосподарського, експортується по багатьох країнах. Автомобільні причепи з України постачаються до Кенії, ­– розповідає Наталя Микольська.

  1. Мінеральні продукти, хімічна промисловість.
  2. Деревообробна і легка промисловість. Деревообробна промисловість є одним з лідерів зростання експорту до Європейського союзу. Найбільша позиція, яка зростає – це продукція меблевої галузі.

Послуги, які українці найбільше постачають за кордон: на першому місці – транспортні послуги. На другому – сфера ІТ-технологій та комунікаційних послуг, далі йде сфера будівництва, послуги з ремонту й технічного обслуговування.

Надрукувати
мітки:
коментарів