Поділитись:

Сто тисяч "євроблях": якою буде акція під Верховною Радою

Неділя, 27 серпня 2017, 18:05
Сто тисяч

На початку вересня власники авто на єврономерах проведуть в Києві величезну акцію. Через два тижні, 6 вересня, вони збираються вивести під Верховну Раду 100 тисяч людей, які їх підтримують. Зрозуміло, все приїдуть на авто.

Про те, чи витримає Київ такий наплив транспорту і на що сподіваються власники таких авто, пише autonews.ua.

"Головна вимога – доступна розмитнення для всіх українців. Всіх дістала ситуація, коли ми переплачуємо в 4-5 разів за автомобілі. А друге, у нас є обмеження на ввезення автомобілів нижче Євро-5. У жодній країні Європи такого немає. Це нав'язане групою депутатів, у яких є автобізнес, для того, щоб продавати свої китайські "шарабайки". Ми отримали офіційну відповідь від Європи про те, що ніхто не пред'являв нам вимог у вигляді Євро-5 ", – розповідає співзасновник громадської організації "Авто Євро Сила" Олександр Чернявський.

Також власники єврономерів сподіваються на "амністію" для тих, хто вже ввіз машини, і відсутність пресингу в майбутньому.

Зустрінуть нардепів після курортів

Зі слів організаторів, це буде мирна одноденна акція. Заради неї вони збираються перекрити центр Києва і запропонувати городянам об'їзні шляхи, щоб вони не застрягли в урядовому кварталі.

Нагадаємо: 6 вересня – це середа, робочий день, тож затори і нарікання на "понаїхали" забезпечені. Правда, незручності повинен трохи зменшити ранній початок акції – 06:00 година ранку. Власники "поляків" і "литовців" пояснюють: дату "підігнали" до виходу народних депутатів з парламентських канікул.

"Розпочнеться пленарний тиждень і в цей день пройдуть засідання комітетів Верховної Ради. Якраз будуть присутні всі профільні депутати, які відповідають за питання, пов'язані з прийняттям законів. Якщо ми не отримаємо вирішення питання, то на наступний день буде засідання Верховної Ради. Тобто, в ці дні депутати Ради, які можуть вирішити наше питання, будуть на своїх робочих місцях", – пояснює Олександр Чернявський.

В "Авто Євро Силі" кажуть, що сподіваються зібрати 100 тисяч людей. Це не тільки члени громадської організації, а й звичайні люди, серед яких найближчими днями "литовці" розгорнуть масову агітацію.

"Ми міркуємо, як залучити на акцію максимальну кількість людей. Ми не будемо засипати місто своїми листівками – це викличе негатив. Можливо, спробуємо дзвонити під час прямих ефірів на радіостанції, передавати привіти і запрошувати приєднатися до нас", – висловлюють ідеї автомобілісти.

Запасні плани на випадок протидії

Зі слів Олександра Чернявського, поки під час усіх перемовин влада дає їм "зелене світло", а поліція обіцяє допомогу. Хоча він і не виключає, що в останній момент їм відмовлять і поліція стане розгортати колони в іншому напрямку.

"Гіпотетична загроза цього є, хоча і дуже малоймовірна. Якщо нам будуть перешкоджати, ми готуємо план і "А", і "Б", і "В". Акція відбудеться в будь-якому вигляді – хоч на машинах, хоч піша", – сповнений рішучості Чернявський.

"Людей, які приїдуть з інших областей, ще на під'їздах до Києва зустрінуть наші координатори. Для цього є бригада з 50 чоловік. Далі колони поїдуть під Раду. Наша акція мирна, тому, якщо знайдуться "лихі голови", готові розбирати Верховну Раду по частинах, таких ми будемо "охолоджувати". У нас будуть групи безпеки, щоб все обійшлося без пригод", – розповіли організатори акції.

Надрукувати
мітки:
коментарів