Поділитись:

Власники "євроблях" хочуть узаконити обман, - експерт

Середа, 06 вересня 2017, 11:56
Власники

Власники авто на єврономерах, які зібрались на акцію під стінами Верховної Ради, хочуть узаконити обман.

Про це у мережі Facebook написав економіст Сергій Фурса.

Як зазначив експерт, власники "автоблях" вимагають не реформи, яких потребує країна, не зниження мита на імпорт всіх автомобілів в Україні, а хочуть узаконити обман.

"Вони хочуть, щоб їх "хитрозробленість" не призвела в результаті до необхідності платити штрафи. Вони хочуть обдурити всіх інших платників податків. Ми вас обдурили, але тепер нас багато, так що зробіть так, щоб нам прокатило. А інакше ми буянити будемо", – йдеться у дописі.

Сергій Фурса зауважує, що ніхто не любить платити податки. Але держава існує для того, щоб збирати податки і на ці гроші підтримувати найбідніших громадян і розвивати інфраструктуру. В цьому суть держави.

Високі мита в Україні на імпорт авто – це факт. Можна сперечатися про те, чи треба знижувати мито на всі бензинові автомобілі або залишати високими.

"Якщо вирішите знижувати мита, то відразу надайте розрахунок, як компенсувати недоотримані кошти. Для бюджету. Зменшити фінансування шкіл? Або лікарень? Або може скоротити інвестиції в дороги?" – додає експерт.

Протести власників авто на єврономерах Фурса порівнює із протестам вкладників банку "Михайлівський": держава злякалася і пішла їм назустріч, прийнявши не справедливо закон.

"Якщо люди протестують, то це не означає, що вони мають рацію. Це не означає, що їхні права порушують. Іноді вони протестують заради того, щоб їм дозволили порушувати права інших людей", – вважає економіст.

"У випадку з єврономерами це як торжество містечкової хитрості. У підсумку втрачають всі. І ми живемо в бідній країні. У якій не вистачає грошей на пенсії і дороги. І продовжуємо скаржитися на відсутність доріг, не бажаючи платити податки. Поки ми будемо обманювати один одного і плювати один на одного, то у нас не буде багатої країни", – додав він.

На думку Сергія Фурси, вимоги "євробляхарів" задовольняти не можна, оскільки це буде негативно впливати на поведінку людей в майбутньому.

"Як повинна працювати система? Помилка - покарання. Порушення - покарання. Людина повинна розуміти відповідальність своїх рішень. Те, що повернули гроші вкладником Михайлівського, штовхне їх обов'язково ще на одну дурну інвестицію. А потім вони знову прийдуть до держави. Те ж саме з "євробляхерами". Вони вже ввезли свої машини, вже обдурили бюджет і платників податків. Якщо їм це пробачити, то ніхто нічого вже не втратить. Все вкрадено до нас. Але це не так. За схеми треба карати. Щоб потім інші або ці ж люди не будували нові схеми. Покарання - єдиний урок. А ніщо не вчить людей думати краще, ніж фінансовий урок", – резюмував Сергій Фурса.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 березня 2024
10 березня 2024
17 лютого 2024
04 лютого 2024
27 січня 2024
21:43
23 грудня 2023
17 грудня 2023
18 листопада 2023
15:30
07 листопада 2023
31 жовтня 2023
09:40