Поділитись:

В Україні зарплата вчителя поступово зросте до 3-х мінімальних

Четвер, 07 вересня 2017, 12:40
Новий закон "Про освіту" передбачає встановлення мінімального окладу вчителів на рівні трьох мінімальних заробітних плат – 9600 гривень, але зарплати зростатимуть поступово.

Про це розповіла Міністр освіти і науки Лілія Гриневич у коментарі журналістам, – повідомляє "Укрінформ".

Лілія Гриневич нагадала, що у внесеному варіанті законопроекту "Про освіту" планувалося встановити мінімальний оклад для вчителів на рівні трьох мінімальних заробітних плат, які на той момент дорівнювали прожитковому мінімуму.

"Коли мінімальну зарплату відв'язали від мінімального прожиткового мінімуму й вона стала вдвічі вища від мінімального прожиткового мінімуму, було прийнято рішення в усіх законах замінити мінімальну заробітну плату мінімальним прожитковим мінімумом", – зауважила Гриневич.

Вона додала, що профільний Комітет Верховної Ради вніс поправку, визначивши, що мінімальна зарплата для вчителя встановлюватиметься на рівні чотирьох прожиткових мінімумів.

"Під час розгляду у Верховній Раді була поставлена на підтвердження поправка Комітету про чотири мінімальні прожиткові мінімуми, і під неї не знайшлося в залі достатньої кількості голосів. Таким чином... ми повертаємося до попередньої редакції – три мінімальні заробітні плати", – пояснила вона.

Міністр додала, що для встановлення найменшого окладу вчителя на рівні 9600 гривень із держбюджету необхідно виділити 120 млрд гривень, тому буде розроблено план такого підвищення і механізм, щоб рівень зарплати також відповідав і якості викладання.

"Ми при підготовці закону про загальну середню освіту будемо виписувати механізми оплати роботи вчителя", – поінформувала Гриневич.

Нагадаємо: Верховна Рада прийняла закон "Про освіту", який започатковує реформу освіти в Україні.

Надрукувати
мітки:
коментарів