Поділитись:

Послам ЄС роз'яснять спірні положення Закону "Про освіту"

Вівторок, 12 вересня 2017, 17:15

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив керівникам МЗС і МОН роз'яснити положення закону про освіту в питаннях використання мов нацменшин.

Про це повідомляє "Урядовий портал"

Очільникам Міністерства закордонних справ та Міністерства освіти і науки України спільно з керівництвом Комітету Верховної Ради України з питань освіти доручили зустрітися з послами країн ЄС та роз'яснити їм деякі положення нового Закону "Про освіту" в питаннях використанням мов національних меншин.

"Я дав доручення очільникам МЗС, МОН, запросив в.о. голови Комітету з питань освіти Верховної Ради України, аби вони спільно провели зустріч з послами європейських країн і повністю пояснили деталі закону – які механізми будуть працювати", – сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що Україна віддана демократичним цінностям і виконує свої зобов'язання щодо дотримання прав національних меншин. Проте державною мовою є українська.

"І закон про освіту дає можливість забезпечити нормальний доступ до мов національних меншин та одночасно надати нові можливості для розвитку української мови", – підкреслив Володимир Гройсман.

Надрукувати
мітки:
коментарів