Поділитись:

"Інтерсіті+" на Перемишль: спрощений митний контроль можуть скасувати

Середа, 13 вересня 2017, 13:53

Спрощена експериментальна модель митного контролю, запроваджена в поїздах Інтерсіті, які прямують за кордон, може бути змінена через ситуацію, що виникла в поїзді Перемишль - Київ, коли Михайо Саакашвілі намагався потрапити на ньому в Україну.

Про це заявив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, – повідомляє "Укрінформ".

Нагадаємо: 10 вересня "Укрзалізниця" заборонила рух поїзда Перемишль - Київ ще від кінцевої станції в Польщі, тому що Саакашвілі намагався незаконно потрапити на ньому в Україну.

"Позиція і дії з боку нашого персоналу були абсолютно законними, були виконані всі інструкції. Ми не можемо порушувати закон через позицію однієї людини. Що стосується наслідків, на сьогоднішній день ми заявили, що проведемо компенсації пасажирам. Саме в цьому поїзді Інтерсіті діє окремий порядок митного контролю, він здійснюється під час руху. Це експериментальна модель, яка була введена, щоб пасажири мали більше комфорту і швидше долали кордон. Нам потрібно буде вивчити її і, можливо, підков коригуватися, щоб не було лазівок для окремих пасажирів ", – заявив Кравцов.

Він додав, що, крім цього випадку, були і інші ситуації, коли особи, які мають невідповідні або підроблені документи, не мають права в'їзду в Україну, але намагаються це зробити, в результаті чого їх знімають з поїзда після проходження кордону.

Надрукувати
мітки:
коментарів