Поділитись:

"Вконтакте" не зникає з ТОП-5 популярних сайтів в Україні

Вівторок, 19 вересня 2017, 21:35
«Вконтакте» не зникає з ТОП-5 популярних сайтів в Україні

Компанiя "Gemius" оприлюднила результати дослiдження вподобань української iнтернет-аудиторiї.

Соцмережа ВКонтакте – на п'ятому мiсцi. Нею бодай раз на мiсяць користується третина українських iнтернет-користувачiв, – пише Експрес.

Найпопулярнiшим серед українцiв залишається Google. Далi в рейтингу – Facebook, YouTube i сайт "Приватбанку".

"Ситуацiя з вiдвiдуванiстю ВКонтакте зумовлена кiлькома чинниками, – пояснює експерт iз питань iнформацiйних технологiй Максим Саваневський. – По-перше, проблема в тому, що в деяких мiстах iнтернет-провайдери досi не заблокували росiйських соцмереж. Тож користувачi без проблем можуть заходити на сайт ВКонтакте чи Одноклассники. По-друге, українцi навчилися користуватися VPN (спецiальними програмами, якi перескеровують запит через IP-адресу iнших країн), що дають змогу обходити блокування. Щоправда, використовувати VPN для соцмереж не дуже зручно, надто якщо хочете переглянути багато вiдео".

Максим Саваневський також зазначає, що за даними дослiдницьких компанiй, аудиторiя соцмережi ВКонтакте з кожним мiсяцем зменшується.

"Є чимало людей, якi пiдтримували соцiальнi зв'язки в мережi лише через сайт ВКонтакте, – каже експерт. – Тож вони намагаються залишатися там на зв'язку. Але що бiльше людей виходитиме iз ВКонтакте, то важче їм буде пiдтримувати комунiкацiю з iншими, вiдтак користувачi шукатимуть альтернативнi канали зв'язку".

Надрукувати
мітки:
коментарів