Поділитись:

Довідку про відсутність судимості тепер можна замовити онлайн

Понеділок, 25 вересня 2017, 18:17

В Україні запроваджується безкоштовний і цілодобовий онлайн-сервіс замовлення довідки про відсутність судимості.

Про це у мережі Facebook повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков..

"Довідку про несудимість щорічно в Україні отримують близько 800 тисяч людей. Вона потрібна при оформленні на роботу, подачі документів до багатьох державних інстанції, для участі в тендері, усиновлення, встановлення опіки, оформленні громадянства, відновленні втрачених документів і так далі.

З іншого боку, це інформація, що належить до категорії персональних даних. Тому "посадити достатню кількість дівчаток", які будуть їх "штампувати", не можна – інформація зберігається в єдиній інформаційній системі МВС і може бути опрацювала тільки відповідним адміністратором", – зазначається у дописі.

Цей безкоштовний і зручний сервіс дає можливість замовити довідку в онлайн-режимі "в 2 кліки" і електронну систему інформування про готовність документа. Отримати готову довідку можна будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від місця реєстрації.

"Сьогодні вже працює 153 СЦ по всій країні, і ця система весь час розвивається", – зазначив Арсен Аваков.

Як замовити довідку про несудимість онлайн?

"Ви заходите на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.ua, обираєте спосіб зареєструватися, скориставшись електронним цифровим підписом або IDBank. (Клік 1).
Заповнюєте електронну форму, вказавши, в якому із сервісних центрів МВС (зі списку) вам зручно забрати готову довідку. (Клік 2).
Відправляєте форму.
Все, ваша заявка обробляється та формується в автоматичному режимі! Потім ви отримуєте повідомлення на електронну пошту, що документ готовий, приїжджаєте і забираєте!" – йдеться у повідомленні.

Оскільки довідка про відсутність судимості необхідна учасникам державних тендерів, тепер понад 200 000 учасників системи закупівель ProZorro можуть, не виходячи з дому чи офісу, замовити за допомогою електронного цифрового підпису та подати її в режимі онлайн.

Жителі сільської місцевості можуть отримати довідку про відсутність судимості в мобільному Сервісному центрі, який обслуговує їхній район.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
15 березня 2024
15:54
25 листопада 2023
16 вересня 2023
13 серпня 2023
05 липня 2022
04 травня 2022
01 квітня 2022
09 листопада 2021
04 листопада 2021