Поділитись:

Іран накинув оком на сільськогосподарські землі в Україні

П'ятниця, 06 жовтня 2017, 08:23
Іран накинув оком на сільськогосподарські землі в Україні

Іран та Україна зацікавлені створювати спільні підприємства в сфері сільського господарства.

Про це йшлося під час зустрічі керівництва Торгово-промислової палати України і делегації Ісламської Республіки Іран, – повідомляє прес-служба ТПП.

Члени делегації Ісламської Республіки Іран зацікавлені у веденні екстериторіального сільського господарства, тобто в оренді сільськогосподарських угідь для вирощування пшениці, кукурудзи, сої, рапсу та інших продуктів. Крім того, іранська сторона не проти купувати готову продукцію. Початкові цифри оренди – 5 тис. га. Амбіційний проект покликаний забезпечити ринок країн Перської затоки із високою потребою в продуктах сільського господарства.

Сторони обговорили можливість викуповувати готові сільгоспкомпанії та створювати спільні підприємства з українськими партнерами.

В Україні нині зареєстровано 40 компаній із іранським капіталом. У загальному експорт із України до Ісламської Республіки Іран частка сільськогосподарської та харчової продукції перевищує 60 %. Наразі Іран є активним імпортером українських зернових, які у структурі експорту значно переважають іншу продукцію.

Україна як один із світових лідерів за експортом соняшникового насіння та олії, курятини може запропонувати розширення експорту цукру, крохмалю.

Надрукувати
мітки:
коментарів