Поділитись:

Висока ціна на ковбасу не гарантує її якість

Понеділок, 09 жовтня 2017, 09:20
Висока ціна на ковбасу не гарантує її якість

Вартість ковбаси залежить від ціни, яку встановлює супермаркет, а розцінки магазинів для виробників ковбасних виробів просто космічні.

Про це повідомив експерт із продуктів харчування Володимир Масалітін, - пише ГолосUA.

"Ніколи ціна на ковбасні вироби не впливала на їх якість. Все залежить від того, яку ціну на ковбасу поставить супермаркет ", - зазначив експерт.

Експерт пояснив, що якісну ковбасу можна зробити тільки на якісному обладнанні, яке досить дорого коштує.

"Якісне обладнання коштує дорого. Припустимо, шприц, який набиває ковбасу, коштує 110 тис. євро. Невеликий 250-кілограмовий кутер, який перебиває м'ясо, коштує 250 тис. євро ", - уточнив фахівець.

Експерт також зазначив, що у багатьох вітчизняних виробників є якісне сучасне обладнання, в той же час вони змушені робити те, що з об'єктивних причин виходить.

"Спочатку, купивши за 2-2,5 млн доларів обладнання, у виробників є ентузіазм і вони роблять якісну продукцію. Потім цей ентузіазм у них закінчується, і вони роблять те, що виходить, щоб не було збитків. У нас було дуже багато нормальних виробників, тепер залишилися одиниці ", - підкреслив В. Масалітін.

За словами експерта, визначити якісного виробника ковбас та неякісного досить важко.

"Виробництво є таке, яке є. Там важко щось змінити, нічого там не поміняєш. Максимум, що можна зробити в очікуванні перевірки або журналіста з камерою, це помити обладнання. Не секрет, що на виробництві живуть щури, їх нікуди не дінеш. Вони будуть виглядати звідусіль, навіть з-за м'яса, вони будуть бігати по ковбасі. Вони там живуть. Але в фарш щури потрапити не можуть ніяк, оскільки там є люди, які контролюють процес", - резюмував В. Масалітін.

Надрукувати
мітки:
коментарів