Поділитись:

Доходи українських заробітчан підрахували у Польщі

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 08:42

Результати дослідження показали, що українці заробляють у Польщі близько 2 100 злотих або 15 тисяч гривень (близько 580 доларів) у місяць.

Про це повідомляє "Наша Польща" з посиланням на Всеукраїнську Асоціацію компаній з міжнародного працевлаштування.

Робочий тиждень українці у Польщі триває 54 години. Серед наших співвітчизників там 57,9% робітників-чоловіків, при цьому їх середній вік становить 33 роки. Зазвичай українці виконують просту фізичну роботу, що не вимагає кваліфікації (70,7%).

Найчастіше "заробітчан" беруть на роботу в домашні господарства – 37,6%, для виконання будівельних і ремонтних робіт – 23,6%, в аграрний сектор – 19,3%. Кожен п'ятий українець у сусідній країні працює в сільському господарстві. Як правило, це робота в невеликих фермерських господарствах, найчастіше пов'язана зі збиранням ягід і фруктів.

Також опитування показало, що в середньому українці приїжджають на роботу в Польщу до дев'яти разів поспіль й працюють близько півроку. Слід зазначити, що більша частина українців, які приїжджають до Польщі на заробітки, – це люди з вищою або середньою освітою, яким доводиться виконувати роботу нижче від своєї кваліфікації.

Втім, заробітна плата українців, які знайшли сезонну роботу в Польщі, залишається практично незмінною з 2012 року. Тим часом на низьку заробітну плату скаржаться 70% поляків.

Надрукувати
мітки:
коментарів