Поділитись:

Польща виступає проти перегляду угоди України з ЄС

Вівторок, 17 жовтня 2017, 08:42
Варшава виступає проти перегляду угоди про асоціацію України з ЄС і заохочуватиме Київ та Будапешт розв'язати освітню проблему шляхом діалогу.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі у відповідь на інформаційний запит кореспондента Укрінформу.

"Польща не бачить можливості перегляду Угоди про асоціацію чи Угоди про поглиблену зону вільної торгівлі з Україною. Польська сторона заохочуватиме партнерів з Угорщини та України до вирішення суперечливого питання закону про освіту шляхом діалогу, з урахуванням поваги до прав нацменшин та з урахуванням міжнародних та двосторонніх угод", – йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС Польщі зауважують, що специфіка навчання польської мови в України є дещо іншою, ніж угорської.

"Одночасно інформуємо, що польські міністерства закордонних справ та освіти уважно стежать за питаннями впливу відповідного закону на польську освіту і перебувають у постійному контакті з українськими партнерами", – наголошують у польському зовнішньополітичному відомстві.

У цьому контексті зазначається, що орієнтовно 26 жовтня планується зустріч міністра освіти України Лілії Гриневич з представниками польської меншини в Україні.

Нагадаємо: Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що новий закон України "Про освіту" суттєво порушує принципи Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Через це він планує ініціювати наступного понеділка на нараді міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу в Люксембурзі перегляд цієї угоди з Україною

Надрукувати
мітки:
коментарів