Поділитись:

Зважені та щасливі

Четвер, 19 жовтня 2017, 07:40

Нещодавно Волинське обласне управління статистики оприлюднило інформацію про кількість спожитої продукції на одного волинянина впродовж 2016 року. Виявилося, що, наприклад, риби, сиру та м'яса середньостатистичний волинянин почав їсти менше. Тобто, він обмежує себе у дорогих продуктах.

Безумовно, статистика річ дуже цікава. Знаєте, є такий анекдот. Хтось їсть м'ясо, хтось одну капусту, а в середньому ми їмо голубці.

Однак не треба дивитися в офіційні цифри, аби зрозуміти, що ціни на харчові продукти в Україні ростуть швидше, аніж ростуть заробітки. І це при тому, що саме на їжу українці (знову ж такий середньостатистичні) витрачають до 75% доходу.

Тобто, що ми маємо. Витрачаємо 75% заробленого на продукти, які ростуть у ціні, при цьому з кожним роком обмежуючи себе у дорогих продуктах.

Але що ж ми таке їмо, що попри ці цифри на вулицях чимало огрядних людей? Та ж таки статистика каже, що в Україні на ожиріння страждає 22,1% населення. При чому часто це старші люди, у яких природно уповільнюються метаболічні процеси, які потребують більш чистого харчування та мають бути більш вимогливі до власного раціону.

Було би добре, якби в країні ще зі школи привчали до здорових звичок харчування, руйнували стереотипи та розуміли прямий зв'язок між харчуванням та здоров'ям. І якщо думаєте, що я вигадую та перебільшую, виберіться на ринок за тиждень до Великодня, Нового року чи Різдва і ви побачите як сім'я з чотирьох людей затарюється на роту солдат.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів