Поділитись:

Смертельна аварія у Харкові: все, що відомо про трагедію (фото, відео)

Четвер, 19 жовтня 2017, 11:10

У Харкові увечері 18 жовтня стався кривава аварія: дівчина на "Лексусі" отримала удар в бік від "Туарега" і задавила одинадцять пішоходів. П'ять з них загинули на місці.

"Країна" зібрала все, що наразі відомо про ДТП і його учасників.

Як "Лексус" влетів на людей

За даними поліції, ДТП сталося на перехресті вулиці Сумська та провулку Мечникова.

Офіційна версія звучить так: о 20:45 20-річна водій Lexus RX поїхала на червоне світло, вдарила Volkswagen Touareg, що рухався по "зеленій" лінії перехрестя і вилетіла на троуар.

"У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар вул. Сумської та скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і молодий хлопець), інші були доставлені в медустанови", – йдеться в заяві силовиків.

Серед постраждалих була вагітна жінка.

"Жахлива аварія біля "Пузатої Хати" на Сумській, 1. Збитий світлофор. П'ять трупів, 11 постраждалих, поранених швидка відвезла. Півгодини тому. "Лексус" прийняв в бік удар "Фольксваген" і перекинувся", – написав у соцмережі Facebook очевидець аварії Ростислав Касьяненко.

Перший список загиблих

Наразі поліція змогла ідентифікувати тільки трьох загиблих з п'яти або шести (офіційні дані не збігаются). Список жертв поліція опублікувала у себе в Facebook.

Серед встановлених загиблих і постраждалих – молоді люди у віці 20-30 років. Крім того, за деякими даними, постраждала також дівчина 15 років.

Так п'ять або шість загиблих?

Всупереч офіційним повідомленням губернатора Харківської області про шість жертв аварії, заступник голови МВС Зорян Шкіряк наполягає на п'яти загиблих.

"Можу сказати, наразі 11 постраждалих: 5 загиблих, підкреслюю, 5 загиблих, 2 людини перебувають у важкому стані, одна з яких вагітна жінка, яка перманентно перебуває в стані коми. Зараз лікарі борються за її життя", – повідомили в МВС .

Раніше, за даними глави Харківської ОДА Юлії Світличної, дитину вагітної жінки вдалося зберегти.

Офіційно оголошена винуватиця ДТП – дочка відомого бізнесмена

Водієм позашляховика "Лексус", який брав участь в кривавому ДТП в центрі Харкова, виявилася молода дівчина Олена Зайцева. Її вже поліція фактично назвала винуватицею ДТП. Вона затримали на три доби.

Як пишуть в соцмережі, Олена Зайцева – прийомна дочка харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ "Група-Тайфун". Наразі він є головою правління і генеральним директором ПрАТ "ВТП" Укренергочормет ", яке працює на ринку енерготехнологій.

Радник глави МВС Антон Геращенко назвав Зайцеву "дівчиною-мажором" і однозначно назвав її винуватицею трагедії. Ось що він написав у себе в ФБ:

"На перехресті вул. Сумської та вул. Бурсацький спуск автомобіль" Лексус ", номер АХ 0032 ЄС, під керуванням дівчини-мажора 1997 року народження, проїжджаючи на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався в автомобіль "Фольксваген Туарег ". Від отриманого удару автомобіль "Лексус", що належить її батькові, викинуло на тротуар вулиці Сумській, де в цей момент були десятки пішоходів. В результаті від отриманих травм померли вже шість ні в чому не винних людей. 5 пішоходів госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості. Лікарі борються за їхнє життя. Водії обох авто залишилися живі. Їх повезли на огляд на предмет наявності алкогольного або наркотичного сп'яніння. Поліція здійснює весь комплекс першочергових слідчо-оперативних дій. Беруть відеозаписи з камер спостереження, опитуються свідків трагедії. В ході слідства також будуть перевірятися обставини отримання водійського посвідчення водієм автомобіля "Лексус". Водій "Леусуса" буде затримана в порядку ст. 208 КПК на троє діб. Далі суд визначить запобіжний захід для неї на момент проведення слідства. Затриманій загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі ".

"Дівчина-водій Лексуса, який вбив 6 людей у ​​Харкові – студентка 3 курсу соціологічного факультету університету ім. Каразіна, кафедра реклами та піару", – пише у себе в ФБ харківський юрист Олексій Романов.

Пізніше з'явилося відео, на якому Lexus з номерами, на яких вчора їхала Зайцева, вже порушував правила руху.

Не тільки Зайцева винна?

У той же час, пишуть харків'яни в соцмережах, "Лексус" міг вилетіти на тротуар тільки якщо сам отримав би потужний удар в бік. А для цього Volkswagen повинен був їхати на дуже високій швидкості – з очевидним перевищенням.

"Lexus отримав удар прямо між водійськими і пасажирськими дверима ... Тобто вдарив VW, і на який він швидкості їхав, щоб зробити такі пошкодження ?! Сподіваюся, буде відео", – пише в Facebook Роберт Бонд, харків'янин, який нині мешкає в США

"Не звинувачуйте її зі старту. Її машину вдарив у бік важкий "Туарег". А там водій непростий. Тому женуть хвилю на неї. Так всім простіше", – вважає харківський журналіст Олексій Романов.

Про те, що Лексус отримав удар в бік від "Туарега" говорить і очевидець аварії Ростислав Касьяненко.

"Не тюфяк". Ким виявився водій Volkswagen Touareg

За даними харківських ЗМІ, який перебував за кермом Volkswagen Touareg, Геннадій Дронов торгує продуктами харчування і тютюновими виробами, а також надає в оренду нерухоме майно.

Раніше у чоловіка був ще один бізнес, класифікований як роздрібна торгівля з лотків, проте в 2015 році він закрив його.

Як з'ясувала "Країна", у Дронова також є бізнес в сфері обміну валюти. Дані про Дронова є на сайті Мін'юсту.

"Хто контролює ринок обміну валют? І чому Антон Г відразу назвав винуватця ДТП?" – ставить питання в Facebook харківський журналіст Олексій Романов (нагадаємо, радник глави МВС Геращенко – член "харківської команди", яку очолює сам Арсен Аваков).

За даними Романова, останнім часом Дронов намагався продати свій "Туарег".

"Якщо ти не тюфяк і не звик ковтати пил від попереду повзучих колимаг ... то ця машина для тебя !!!" – написав автор оголошення, яке розміщене в мережі.

Як розповіли у відділі комунікації ГУ Нацполіціі в Харківській області, в дорожньо-транспортній пригоді чоловік не отримав серйозних тілесних ушкоджень і після аварії залишався на місці події.

Фото 18+

Надрукувати
мітки:
коментарів