Поділитись:

Польща потребує працівників з України

Субота, 21 жовтня 2017, 15:10
Польща потребує працівників з України

Громадяни України приїжджають до Польщі з економічних і політичних причин. Щораз більше їх можна зустріти за прилавком, у сфері послуг чи в лікарнях.

У Колегіумі Східної Європи імені Яна Новака-Єзьоранського у Вроцлаві зазначили, щощ українці важко працюють, витрачають у Польщі гроші і переказують їх на батьківщину. Причому, як оцінив автор документа Якуб Біньковський, їхні трансферти є меншими, ніж поляків, що перебувають за кордоном. Попри те, в громадських дебатах поширюється щораз більше шкідливих міфів про вплив еміграції з України на польську економіку, – пише Польське радіо.

Чимало політиків та журналістів забуває про "основний факт, що завдяки іммігрантам з України досі ми уникали повної демографічної катастрофи", – пише автор. Зате, поширена популістська риторика, зокрема, що "українці забирають нам роботу", хоч попри масовий наплив заробітчан з України, безробіття в Польщі зменшується.

Також необґрунтованим є закид, що через українців усі отримують штучно знижену заробітну плату. В умовах європейської демографічної кризи охочі до роботи іммігранти – це один із найцінніших ресурсів, за який із Польщею змагатимуться заможні країни Західної Європи, – пише видання. Тому Польщі радять максимальне спрощення процедур, які стосуються легального працевлаштування.

Надрукувати
мітки:
коментарів