Поділитись:

Якщо Європа не йде до нас – ми йдемо до неї

Автор: Оксана Пуняк |
Неділя, 22 жовтня 2017, 07:40

За даними Міграційної служби, з початку 2017 року на постійне проживання за кордон виїхало приблизно 38 тисяч українців. Цифра, у порівнянні із попередніми роками, збільшується. Статистика невтішна.

Люди виїжджають сім'ями, народжують за кордоном дітей, започатковують власну справу, купують житло, сплачують податки чужій державі і роблять наукові відкриття чи завойовують золоті медалі під іншим прапором. Чому? Мабуть, там, на чужині, це все робити легше і простіше, ніж на Батьківщині.

Україна втрачає цінний людський ресурс, бо не може створити сприятливі умови для нормального життя. Хоч і старається. Реформи, закони, зміни – шлях до обіцяної Європи довгий і тяжкий. А українці чекати не хочуть, поки Європа прийде в Україну, вони самі їдуть до неї.

А Європа не противиться. Он Польща раз за разом дякує Україні за те, що рятує і її бізнес, і демократичне становище. А віднедавна й кличе на роботу українських медиків. Америка манить на роботу українських програмістів. Українці – провідні спеціалісти у відомих європейських корпораціях чи фінустановах. Перспектива привабливіша. Зарплати в рази більші. Проблема глибшає – Україна міліє.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів