Поділитись:

Відмова від екостандартів могла б вирішити проблему "євроблях", - нардеп

Понеділок, 23 жовтня 2017, 18:17

Україні необхідно відмовитися від дотримання екостандартів при ввезенні автомобілів з пробігом, що дозволить наситити ринок, а також поповнити бюджет.

Таку думку висловив народний депутат, член Комітету ВР з питань податкової і митної політики Роберт Горват, – повідомляє "Слово і Діло".

"Легалізація ввезених автомобілів, можливо, вирішить поточні проблеми з "євробляхами". Але нам треба думати про майбутнє. Ніде в світі немає обмежень ввезення вживаних автомобілів екостандартами. Скрізь ввезення автомобілів регулюється за допомогою техогляду: справна машина – може в'їжджати, несправна – ні. І в Україні я б теж так зробив", – сказав депутат.

Зі слів Горвата, в Україні сьогодні перебувають близько 700 тисяч автомобілів з іноземними номерами.

"Якби ми їм дозволили заїжджати, то за півроку отримали б 12-13 мільярдів до бюджету від реєстрації цих автомобілів", – пояснив нардеп.

На думку політика, продажі нових автомобілів від цього б не впали, тому що в Україні, як і в усьому світі, є 15-25 % людей, які їздять тільки на нових машинах, є середній клас, який через 2-5 років змінює машину.

"І є люди, які можуть дозволити собі тільки б/в автомобілі. І нам треба дати можливість купувати їм справні хороші іномарки з пробігом", – вважає депутат.

Нагадаємо: глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що законопроект про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією вже розроблений і чекає останнього обговорення перед подачею в парламент.

Надрукувати
мітки:
коментарів