Поділитись:

Усіх директорів шкіл планують перевести на строкові угоди

Вівторок, 07 листопада 2017, 11:05

Міністерство освіти запропонує перевести усіх директорів шкіл на строкові трудові угоди, термін яких не зможе перевищувати 6 років.

Про це сказала Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, – повідомляє Освіта.ua.

"У нас сьогодні директори працюють на різних засадах. Є ті, які працюють на засадах строкового контракту, і є ті, які працюють на безстрокових трудових угодах.

Під час впровадження закону всіх директорів, які працюють на безстрокових трудових угодах, ми запропонуємо перевести на строкові трудові угоди на найбільший передбачений термін – 6 років. Це й буде вважатися їхньою першою каденцією", – зазначила Гриневич.

Разом з тим вона повідомила, що для тих директорів, які сьогодні перебувають на строкових угодах, це буде вважатися їхньою першою каденцією.

Також міністр наголосила, що питання компетентності вчителів і директорів є дуже важливим.

"Ми можемо написати чудові стандарти, розробити методики викладання, працювати над пропозиціями з підвищення кваліфікації вчителів, давати можливість добровільної сертифікації і робити надбавки, але якщо директор школи на місці не буде сповідувати наші цінності і якщо вчителі не будуть творчо впроваджувати ці нові методики, у нас не зрушиться реформа", – сказала Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СЕРТИФІКАЦІЯ ВЧИТЕЛІВ МОЖЕ СТАТИ АЛЬТЕРНАТИВОЮ АТЕСТАЦІЇ, - МОН

Надрукувати
мітки:
коментарів