Поділитись:

Рада реформувала ринок житлово-комунальних послуг

Четвер, 09 листопада 2017, 12:34

Верховна Рада підтримала у повторному другому читанні нову редакцію закону про житлово-комунальні послуги.

Закон отримав підтримку від 262 народних депутатів. Зокрема проголосували за зміни й волинські депутати: Ігор Гузь, Ігор Лапін, Юрій Савчук, Сергій Мартиняк.

Ірина Констанкевич утрималася, а Степан Івахів не голосував.

Як пишуть Українські національні новини, законом передбачається, що тарифи на житлово-комунальні послуги встановлюються за домовленістю сторін, крім випадків, коли відповідно до закону вони є регульованими. У такому разі тарифи встановлюються уповноваженими законом державними органами або органами місцевого самоврядування.

Передбачається впровадження плати за управління багатоквартирним будинком. Ціна послуги з управління багатоквартирним будинком у разі визначення управителя органом місцевого самоврядування на конкурсних засадах відповідно до Закону України "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку" визначається на рівні ціни, запропонованої в конкурсній пропозиції переможцем конкурсу.

Така ціна упродовж терміну дії договору управління може змінюватися винятково за погодженням сторін з підстав та в порядку, визначених таким договором. Ціна послуги з управління багатоквартирним будинком встановлюється договором про надання послуг з управління багатоквартирним будинком з розрахунку на один квадратний метр загальної площі житлового або нежитлового приміщення, якщо інше не визначено договором про надання послуг з управління багатоквартирним будинком.

Передбачається також встановлення відповідальності за надання неякісних комунальних послуг. Наголошується, що рахунки за газ будуть виставлятися на підставі квартирних лічильників. Також передбачається встановлення пені у розмірі 0,01% за кожний день прострочення виплат.

Надрукувати
мітки:
коментарів