Поділитись:

На окупованих територіях України зростає попит на дистанційну освіту

Вівторок, 14 листопада 2017, 18:22
На окупованих територіях України зростає попит на дистанційну освіту

Серед дітей з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу та Криму зростає попит на дистанційну освіту в Україні – не тільки у випускників шкіл, а й в учнів молодших класів.

Про це повідомляє Освіта.ua.

У Міносвіти, посилаючись на статистичні дані департаментів освіти Донецької та Луганської областей, зазначають, що кількість дітей з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу, які навчаються дистанційно або на екстернаті, зросла більш ніж на третину і у цьому навчальному році складає 747 учнів у Луганській області та 2 238 учнів у Донецькій.

Зі слів першого заступника Міністра освіти і науки Володимира Ковтунця, забезпечення якісних освітніх послуг, зокрема для дітей з тимчасово непідконтрольних та окупованих територій, є одним із пріоритетів МОН.

"Зараз ми працюємо над тим, щоб удосконалити систему дистанційної освіти в Україні та спрощену систему вступу до вишів і ПТНЗ через освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна". Також міністерство проводить моніторинг якості освітніх послуг у переміщених ВНЗ. Спеціально створена комісія має визначити, якої реальної допомоги та підтримки потребують сьогодні переміщені університети, та запропонувати їм рішення проблемних питань", – зазначив Ковтунець.

Надрукувати
мітки:
коментарів