Поділитись:

Українські та польські виші підписали угоду про співпрацю

Четвер, 16 листопада 2017, 16:57
Українські та польські виші підписали угоду про співпрацю

Представники Спілки ректорів українських вишів, Конференції академічних ректорів польських шкіл та Фонду польських ректорів підписали угоду про співпрацю.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Зі слів ректора Варшавської політехніки професора Яна Шмідта, в угоді передбачається систематичні контакти, зустрічі та спільні проекти. Найближча зустріч польського та українського академічних середовищ відбудеться навесні у Варшавській політехніці.

Президент Спілки ректорів вищих навчальних закладів України професор Леонід Губерський звернув увагу, що основним є закріплення співпраці між вишами Польщі та України. З його слів, зараз співпраця в сфері гуманітарних наук розвивається добре, проте необхідно поглибити співпрацю у випадку технічних і природничих наук.

"Сьогодні, особливо в Польщі, є дуже сучасне лабораторне обладнання, якого ми потребуємо. Ми могли б об'єднати зусилля саме на базі цих лабораторій і потреб суспільства, які сьогодні воно висуває. Бо наукою не можна займатися, лише задовольняючи свій власний особистий інтерес. Передусім треба розробляти ті наукові проекти, ті напрямки, яких потребує сьогодні економіка і в цілому суспільство", – сказав професор Леонід Губерський.

Урочисте підписання угоди про співпрацю польських та українських вишів відбулося в Міністерстві науки і вищої освіти у Варшаві.

Надрукувати
мітки:
коментарів