Поділитись:

Топ-6 фільмів про телебачення та телевізійників (відео)

Четвер, 16 листопада 2017, 20:30

16 листопада в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення та зв'язку.

В рамках рубрики "Кіно у Луцьку", журналіст ІА "Конкурент" Руслан Пилипчук підготував спеціальний топ фільмів про телевізійників.

ІНСАЙДЕР

Рік виходу: 1999

Країна: США

Режисер: Майкл Манн

Бюджет: 68 000 000 доларів

IMDB: 7.9

Реальна історія, яка розповість вам про працівника тютюнової компанії, котрий вирішив розповісти світові правду про загрозливу дію нікотину та видати таємницю компаній, котрі додавали до власних цигарок спеціальні речовини, які призводили до швидкого звикання.

Блискуча гра Аль Пачіно та Рассела Кроу чудово передає всю складність роботи тележурналіста, особливо коли необхідно зберегти своє джерело анонімним. Коли мораль починає змагатися з мільярдами доларів.

Добраніч, та нехай щастить

Рік виходу: 2005

Країна: США

Режисер: Джордж Клуні

Бюджет: 7 000 000 доларів

IMDB: 7.5

Історична драма Джорджа Клуні розповідає про події, які відбувалися у США в 1950-х роках, а саме протистояння репортера Едварда Мароу і сенатора Джозефа МакКарті, що в , який звинуватив сміливого журналіста в симпатії до комуністичного режиму.

Стрічку було номіновано в шести категоріях премії "Оскар".

Стрінгер

Рік виходу: 2014

Країна: США

Режисер: Ден Гілрой

Бюджет: 8 500 000 доларів

IMDB: 7.9

Доволі вдала оригінальна стрічка американського режисера Дена Гілроя, яка розповідає історію досвідченого крадія Луїса Блума, який несподівано для себе відкриває нову професію: він стає стрінгером. Луїс знімає відео надзвичайних подій та продає їх місцевій телевізійній компанії.

Загалом це чудовий та драйвовий фільм з талановитим Джейком Джилленхолом в головній ролі.

Король комедії

Рік виходу: 1982

Країна: США

Режисер: Мартін Скорсезе

Бюджет: 20 000 000 доларів

IMDB: 7.8

Одна з ранніх стрічок геніального екс-любителя "травки", знаменитого режисера Мартіна Скорсезе. За сюжетом, Руперт Палкін, якого грає Роберт Де Ніро, хоче стати великим коміком та бере в заручники телеведучого Джеррі Ленгфорда з однією вимогою: участь Руперта в передачі Ленгфорда. Телекомпанія погоджується та починає запис програми.

Що з цього вийшло? Дізнаєтеся, переглянувши фільм на власні очі.

Шоу Трумана

Рік виходу: 1998

Країна: США

Режисер: Пітер Уір

Бюджет: 60 000 000 доларів

IMDB: 8.1

Безсумнівно, що це одна з найкращих стрічок, головну роль в якій зіграв Джимм Керрі. Його персонаж Труман – звичайний чоловік, який живе так, як і інші. Проте він не знає, що його оточуюють приховані камери, а за його життям спостерігають в прямому ефірі у всьому світі.

Чудова антиутопічна комедія, яка безсумніву варта вашої уваги.

Телемережа

Рік виходу: 1976

Країна: США

Режисер: Сідні Люмет

Бюджет: 3 800 000 доларів

IMDB: 8.1

Класика світового кінематографу, високо оцінена критиками по всьому світу. Стрічка виграла чотири номінації премії "Оскар" та займає 64 місце в Сотні найвеличніших фільмів за версією Американського інституту кіномистецтва.

Фільм висміює американське телебачення та розповідає про ведучого Говарда Біла, який дізнавшись, що його хочуть звільнити, обіцяє покінчити життя самогубством під час свого останньго ефіру.

Рубрика "Кіно у Луцьку" виходить за підтримки наших партнерів РЦ "Промінь" та кінотеатру "Multiplex".

Надрукувати
мітки:
коментарів