Поділитись:

В Україні посилять контроль за обігом пального

Четвер, 23 листопада 2017, 10:13

Уряд ухвалив рішення щодо затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів – лічильників, які повинні використовувати ті підприємства, що здійснюють виробництво та обіг пального.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

На виконання норм Податкового кодексу з 01 січня 2018 підприємства, що здійснюють виробництво та обіг пального, мають бути обладнані витратомірами- та рівнемірами-лічильниками.

Кабінет Міністр визначив порядок ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі, а також порядок передачі облікових даних з них електронними засобами зв'язку контролюючим органам.

Постанова передбачає, що:

  • ДФС здійснює ведення Реєстру;
  • підприємства щодня надсилають ДФС електронні документи із зазначенням обсягу обігу пального;
  • в Реєстрі міститься інформація про розпорядників акцизних складів, витратоміри і рівнеміри (назва, модель, номер), добовий обсяг обігу та залишку пального за кожним резервуаром та кодом товарної продукції;
  • для внесення інформації до Реєстру від ручного введення до автоматичної передачі встановлено перехідні періоди залежно від об'єму резервуара (понад 20 тис. куб. м – з 01.07.2018, 1-20 тис. куб. м з 01.01.2019, менше 1 тис. куб. м – з 01.07.2019).

Це дозволить скоротити об'єми тіньового обігу пального та забезпечить справедливі умови для всіх гравців на ринку.

Надрукувати
мітки:
коментарів