Поділитись:

Українським поїздам хочуть додати швидкості

Четвер, 23 листопада 2017, 15:39

ПАТ "Укрзалізниця" вивчає можливості збільшення швидкості руху поїздів на сучасній інфраструктурі.

Про це інформує прес-служба підприємства.

Як зазначив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця", компанія працює над істотним оновленням парку пасажирського рухомого складу. Наразі для української залізничної мережі цікавими є проекти, які не потребують великих обсягів модернізації інфраструктури.

"Передусім ми готові вивчити можливість співпраці з компанією Talgo для оновлення нічних поїздів далекого сполучення. Ми зацікавлені у збільшенні швидкості руху та зменшення часу курсування пасажирських поїздів, що, зокрема, дає застосування, так званої, технології "легкої ваги", у чому компанія Talgo є визнаним лідером. Нам важливо використовувати чинну інфраструктуру для розвитку швидкісного руху", – зазначив Євген Кравцов.

Першим напрямком, де могли б реалізуватись такі технології, зі слів Євгена Кравцова, могло б стати сполучення Київ-Одеса. Він також розповів, що наразі ПАТ "Укрзалізниця" працює над розвитком сполучення з країнами ЄС та інтеграцією української залізничної системи в європейську. Зокрема, у напрямку Польщі, Австрії, Угорщини. Для чого потенційно розглядаються варіанти застосування рухомого складу, оснащеного системою автоматичної зміни ширини колії. І у цьому сегменті компанія Talgo є провідним виробником.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
13 березня 2024
09 лютого 2024
10 грудня 2023
27 листопада 2023
07 листопада 2023
05 листопада 2023
05 жовтня 2023