Поділитись:

Нардепи Семенченко і Парасюк взялися за головного лісника Волині

Середа, 09 грудня 2015, 17:00

У Києві відбулася акція-протест проти призначення на посаду керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка (наразі виконуючого обов'язків), який був рекомендований на цю посаду.

Репортаж з акції, що відбулася 8 грудня, опублікувало волинське видання Відомості.

Протестувальники вважають призначення Кватирка недоречним, бо він - людина з кримінальним шлейфом, який за ним тягнеться ще з 2008 року.

"Кому і з якою ціллю вигідно призначати таку людину на цю посаду, не звертаючи увагу на велику кількість конфліктів із законом, півдесятка кримінальних проваджень та без врахування суспільної думки? Саме це питання хотіли дізнатися під стінами головного лісового відомства. Людям набридло, що корупція в лісовій галузі має місце й за нової влади, а призначення у лісовій галузі "недолюстрованих" фахівців є тому підтвердженням", - пишуть "Відомості", займаючи сторону протестувальників.

Автор репортажу також уникає чіткої вказівки про кількість мітингувальників, лише натякаючи, що їх там сотні.

"Відразу зазначу, протестуючі налаштовані рішуче, тому відразу попередили — це попередня акція і якщо їхні вимоги не будуть прийняті до уваги, то через тиждень під стіни Держлісагенства прийде вже не сотня протестуючих, а тисячі", - пише журналіст Ірина Власюк.

До слова, разом з волинянами протестувати до Державного агентства лісових ресурсів прийшли і активісти з Чернівецької області, де посада головного лісника наразі є вакантною і буковинці вимагають проведення повторного конкурсу.

Якщо проаналізувати фотоматеріали, які опулікували "Відомості", помітно, що в мітингу взяло участь кілька десятків осіб з двох областей, але аж ніяк не сотні.

Протестувальники не змогли зустрітися безпосередньо із головою Держлісагенства Олександром Ковальчуком, бо він "поїхав у відрядження в Рівненський край". Тому до активістів на розмову вийшла Перший заступник Голови — Христина Юшкевич.

"Призначення начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства на постійній основі буде здійснюватись відповідно до вимог чинного законодавства України, у разі встановлення результатами спеціальної перевірки відомостей, які не відповідають встановленим законодавством вимогам, Олександр Кватирко не буде призначений на посаду", — підкреслила Христина Юшкевич.

Акція-протест продовжилася вже під стінами Міністерства АПК. Саме сюди приїхали народні депутати Остап Єднак, Семен Семенченко та Володимир Парасюк. Народні обранці також розкритикували діяльність керівників лісової галузі. А протестувальники нагадати їм про те, що депутати є членами коаліції та голосували за призначення Олексія Павленка на посаду Міністра АПК, тож несуть персональну відповідальність за все, що коїться в аграрній сфері. На що, Семен Семенченко відповів, що також виступає за звільнення з посади Олександра Ковальчука, але вважає, що міністр Олексій Павленко не несе за нього відповідальності, начебто голову Держагенції призначає Уряд.

І на завершення біля будівлі МінАПК в знак протесту проти корупції та свавілля, активісти спалили опудало голови Держагенції лісових ресурсів Олександра Ковальчука.

Надрукувати
мітки:
коментарів