Поділитись:

МОН затвердило новий перелік іграшок для дитсадків

П'ятниця, 22 грудня 2017, 12:33

Міністерство освіти і науки затвердило новий перелік ігрового та навчально-дидактичного обладнання для закладів дошкільної освіти.

Відповідний наказ підписаний Міністром освіти Лілією Гриневич, – повідомляє Освіта.ua.

Перелік зазначеного обладнання підготовлений відповідно до вимог базового компонента дошкільної освіти і чинних комплексних програм і пропонує приблизний перелік ігрового та навчально-дидактичного обладнання, що необхідне для оптимального оснащення освітнього процесу в усіх вікових групах закладів дошкільної освіти.

У переліку враховано зміни в соціальному замовленні до якості дошкільної освіти та інноваційні розробки у сфері навчального забезпечення і створення розвивального предметного середовища для повноцінної організації життєдіяльності дітей з метою їх вчасного цілісного і всебічного розвитку.

Перелік може бути адаптований до потреб кожного окремого закладу дошкільної освіти, залежно від його типу, загальної кількості дітей, наявних приміщень і ділянок території, їхніх площ тощо.

Наведений підбір іграшок, посібників та обладнання, співвідношення обов`язкових і додаткових, основних і допоміжних засобів є приблизним і може змінюватись з огляду на першочергові потреби, специфіку діяльності, можливості закладу, доступні джерела фінансування, динамічне оновлення сучасного ігрового асортименту тощо.

Перелік обладнання рекомендований для використання місцевим департаментам освіти і науки з метою оснащення закладів дошкільної освіти.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
31 липня 2023
26 липня 2023
09 червня 2023
19 травня 2023
18 травня 2023
13 травня 2023
21 грудня 2022
03 грудня 2022